Шеф одељења: Проф. др Иван Радовић
Класификатори:
Дипл. инж. Саво Малешевић
Дипл. инж. Жељко Ратков
Мsc. Миле Мирков
Одељење за оцену квалитета меса на линији клања бави се испитивањем тренутног стања меснатости товљеника на подручју АП Војводине и тежи ка унапређењу исте. Запослени одељења су дипломирани инжењери Пољопривредног факултета , департмана за сточарство. Они поседују европски сертификат за класификацију. Обука и полагање за сертификованог класификатора је обављена у Италији у организацији Министарствa пољопривреде, прехрамбене и шумарске политике „Ministero delle Politiche Agricole Alimentari e Forestali“ где су постигли завидне резултате.
У циљу стручног усавршавања и стицања искуства у области оцене квалитета меса, самој класификацији и њеној контроли одељење је упућено у Норвешку, као најразвијенију и најорганизованију земљу по питању класификације и контроле исте. Норвешка је такође и прва потенцијална чланица на листи Европске уније те су и њени стандарди упућени ка европским критеријумима где су стекли додатна знања у виду прилагођавања стандарда. Организатор курса је била „Animalia“, агенција за спровођење и контролу система класификације на подручју Норвешке.